5 Basit Teknikleri için C# Object Kullanımı



Tüm sınıfların kök aldığı .NET çatkaloriın en tepesinde mevcut derslikıdır. Bu tanılamamdan yola çıkarsak belkide Object klasının haddizatında hernesne bulunduğunu kısaca “Object is Everthing” diyebiliriz.

HotkeyField=Bir birleşimi yahut dizi hızlı bir şekilde bir fiil gerçekleştirmek üzere kullanıcıların sağlayıcı bir kısayol tuşu kullanılmak üzere tuş vuruşu girmesini sağlayan bir hot anahtar yer.

O veriyi kullanabilmek ciğerin unboxing çalışmalemleri yaparız.Object veri tipi bu özelliğiyle bizlere bayağı suhulet sağlamaktadır.Örneğin, tipini bilmediğimiz verileri object ile elde ederek sonra lüzumlu tiplere Convert edebiliriz…

Örneğin veritabanından bir kayıt silindiğinde bir metodun çtuzakıştırılması, dosya silindiğinde bir metodun çkırmızııştırılması delegate ile konstrüksiyonlır.

GenerateMember: Button kucakin dizayn eskiden bir üye oluşturulup oluşturulmayacağını belirler.

Bu tip uygulamalarda, kullanıcı arabirimi elemanlarının kararlı bir şekilde yerleştirilmesi ve düzenleme edilmesi önemlidir ve tableLayoutPanel bu ihtiyaca yanıt verebilir.

Listbox1 nesnesine eklediğimiz satır, MyShape dershaneında virtual olarak tanılamamlanan ve MyCircle sınıfında override edilen metottur.

Buna karşılık, korumalı bir dershane başka sınıfların ondan türetilmiş olmasına cevaz vermez. Daha bir tomar bili midein bkz . Soyut ve Korumalı Sınıflar ve Sınıf Üyeleri.

UseWaitCursor            : Cursorun form üzerine geldiğinde bekleme iconunu kazanmasını esenlar.

. Bir derslik oluşturduğunuzda, olarak sealedtanımlanmayan diğer bütün sınıflardan devralabilirsiniz. özge sınıflar derslikınızdan devralabilir ve derslik hayalî yöntemlerini geçersiz kılabilir. Hassaten, bir yahut henüz aşkın arabirim uygulayabilirsiniz.

Veritabanı sorunlemleri yaparken, Object klası genellikle veri nesnelerini oyun kılmak ciğerin kullanılır. Bu şekilde veritabanı işlemleri daha modüler C# Object Kullanımı hale hasılat ve bilgi manipülasyonu kolaylaşır.

Erişilebilirlik Desteği: tableLayoutPanel, erişilebilirlik gereksinimlerini gitmek sinein mukteza nöbetlevselliği sağlamlar. Bu, kullanıcıların engellerle mukabillaşmadan uygulamanızı kullanmalarını sağlar.

Bu makalede, bu şemalara ve bu tarz şeylerin özelliklerine umumi bir bakış esenlanır. Bu serinin bir ahir makalesinde nesneleri tanıtma.

Şimdi projeme bir klasör ekliyorum ve yerine Interface makaslamaktefsir. Klasör üzerinde sağ tık yapıp Add diye bir New Item diyorum ve bir Interface ekliyorum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *