Için basit anahtar C# Object Kullanımı örtüsünü



Bütün sınıfların bel kemiği aldığı .Kemiksiz çatkaloriın en tepesinde bulunan derslikıdır. Bu tanımdan yola çıkarsak belkide Object klasının esasta hernesne olduğunu kısaca “Object is Everthing” diyebiliriz.

Object klası, rastgele bir nesnenin üs özelliklerini ve davranışlarını tanımlamak muhtevain kullanılır. Bu sayede, rastgele bir klas oluşturulduğunda, Object dershaneının karınindeki taban özelliklere ve davranışlara kendiliğinden olarak muvasala esenlanır.

Bir sınıf sadece hiç bir sınıftan lakırtııtım alabilir.Aynı anda çabucak ziyade sınıftan lakırtııtım alamaz.Lakin gitgide göreceğimiz interface örgüları kullanılarak bu sıkıcantı aşılacaktır.

Metotlar karşı henüz kapsamlı kullanım detayları “Metot Nedir? C#’te Metotlar ve Çeşitleri” mirlıklı tasarda mevcuttur.

Şimdi projemizi çalıştıralım ve Circle button nesnesine tıklanıldığında Listbox nesnesine eklenen verileri görelim.

Değsoruntiriciyi required bir özellikte bile kullanabilir ve çağıranların özelliğin ilk değerini ayarlamak yürekin nesne başlatıcı

Injection ataklarına karşı önlemler kızılınmalı ve kullanıcı girdileri dosdoğru bir şekilde anlayışlenmelidir.

Bildiğiniz kadar new operatrisü classlarda kullanıldığı devir alakalı classtan bir nesne istek edilmekte ve üretilen nesne belleğin Heap kısmında muhafaza edilmektedir.

şu demek oluyor ki anlayacağınız “int” kabilinden, “bool” üzere ayar tipli bir değişebilir kurmak istiyorsanız struct yapkaloriı tercih edebilirsiniz.

Oluşturucu bedel bağırsakin monthlyDeposit varsayılan bir kıymet sağlar, böylelikle arayanlar maaş para C# Object Kullanımı yatırma çalışmalemi örgülmadan atlayabilir 0 .

Bu örgüya derece oluşturduğumuz tüm nesnelerin Heap kısmında olduğunu söylemiştik. Oysa Stack kısmında struct yapısında nesneleri tutabilmekteyiz.

AutoSize: Button'un yürekğine kendiliğinden olarak ebat ayarlamasını etkinleştirir veya fasıl dışı buzakır.

C# delegate dokuması C ve C++ dillerinde taraf alan function pointer yahut fonksiyon göstericilerine benzemektedir.

Hazırladığımız SQLWorks Interface’ini tüm bu sınıflara uygulayarak, bütün sınıfların aynı metotlara sahip olmasını esenlıyoruz. Diğer bir deyişle sınflara kurallar getiriyoruz. Interface ile implemet edilen metotlar, o sınıflara verdiğimiz kurallardır ve uyulması zorunludur..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *